Signe Abrahamson Jewelry baserer alle smykkedesigns på solidt dansk guldsmedehåndværk. Alle vores materialer er nøje udvalgt og håndplukkede. Hver gang vi fremstiller et smykke, er det med udgangspunkt i stolte håndværkstraditioner og med forståelse og kærlighed til materialernes forskelligartede egenskaber. En respekt, fascination, erfaring og kærlighed til netop den enkelte perle, den særlige sten eller unikke diamant, som smykket bygges op omkring. Det håndlavede arbejde betyder, at hvert et smykke skabes helt fra bunden og resultatet bliver altid et unikt smykke, hvis fornemmeste opgave er at glæde og skabe minder for bæreren i mange år.  

Vores værksted er i vores fysiske butik på Gothersgade i hjertet af København. I butikken er der rig mulighed for at blive inspireret af de mange smykker og vi har altid et stort udvalg af smykker, som du kan prøve samtidig med at vi tilbyder kompetent og kyndig vejledning i beskrivelse af materialer, smykkestørrelser m.m. Du kan både købe vores smykker i butikken og i webshoppen. Vi pakker alle smykkegaver ind i fine æsker med papir og bånd. Fra webshoppen sender vi hjem til dig eller du kan vælge at hente smykket i butikken.

Produktionstiden på smykker varierer alt efter designet på det ønskede smykke, så forhør dig endelig hos os i vores fysiske butik, på mail eller telefon. På vores webshop fremgår forskellige leveringstider, da det afhænger af, om smykkerne er klar til afsendelse eller først skal produceres. Leveringstiderne fremgår på webshoppen under hvert smykke. Besøg os i tilstrækkelig god tid, hvis du har et ønske om levering af et smykke til en særlig lejlighed og dato

 

Smykkepleje  -generelt

Som med alt andet – er det også en god idé at passe godt på sine smykker og kende til den rette pleje, som kan variere alt efter smykkets materialer. Den korrekte pleje giver mulighed for, at kunne nyde smykkerne i mange år frem. Den bedste pleje er at bruge sine smykker med omtanke. Vi anbefaler altid at tage smykkerne af når man sover, træner, udfører hårdt fysisk arbejde, bader eller (og) laver andre ting der kan forårsage slitage på smykkerne. Sover man med sine kæder på risikerer de små kædeled på sigt at tage skade, da kæden hermed udsættes for stræk i leddene, når man ligger ned på kæden. Kæden slides og knækker lettere.

Vi anbefaler at du læser dette afsnit grundigt, så du får mest mulig glæde af dine smykker. Spørg os endelig om brug og pleje, så vi kan vejlede endnu mere specifikt i forhold til det individuelle smykke.

 

Guld og sølv

Vi har både smykker i guld og i sølv. Begge gode og klassiske smykkematerialer, men de er stadig meget forskellige.

Guld

Vores guldsmykker er altid i 18 karat guld, stemplet med 750.  Guld er et hårdt materiale, som kommer i forskellige legeringer og dermed også forskellige farver. Legering betyder den blanding guldet er sammensat af. De to guldfarver vi bruger, er begge en 18 karats legering. Den ene er en flot varm og gylden farve, kaldet almindeligt guld og som vi også kalder 18 karat rødguld. Den anden har en grålig farve og kan minde lidt om stålfarven, men med en flot undertone af varme fra guldet, dette er vores 18 karat hvidguld. Vi rhodinerer ikke vores hvidguldsmykker, da det er et materialelag, som lægges uden på smykket og som slides væk ved brug. Denne vedligeholdelse fortrækker vi ikke, men ønskes dette, så lad os det endelig vide. Begge disse guldlegeringer er gode og solide samtidig med de begge har en smuk og varm glød, da de indeholder 75% guld.

 Da guld er et stærkt og hårdt materiale, så bruges guld til smykker der skal kunne glæde i rigtig mange år. Vi anbefaler derfor, at fingerringe som fx vielsesringe og forlovelsesringe, bliver lavet i guld. Vær opmærksom på, at guld, trods dets hårdhed, også kan slides og tage skade. Overflader vil naturligvis ændre sig ved brug. Særligt fingerringe er mere udsatte smykker og vil derfor ændre sig med tiden. Som eksempel, så bliver matte overflader mere blanke og omvendt. Guldkæder er stærke kæder, men kan også knække, hvis de bliver hivet i eller på anden måde hænger fast i noget.

Sølv

 Vi laver også smykker i sølv, men det er ikke alle vores smykker der kan laves i sølv. Sølvsmykker kan stadig holde i mange år, men de er dog mere skrøbelige og bliver lettere ridsede end guld. Dette skyldes, at sølv er et blødere materiale. Vi bruger sterlingsølv, stemplet med 925, som kan være i en lys og en oxideret variantion. Oxidering er en mørk, næsten sort, overfladebehandling, som giver smykket et antikt udtryk. Det er Mens du bærer smykkerne, i oxideres sølv vil oxideringen lige så stille blive smukt slidt af, hvilket tilføjer det et fint patinalook, da oxideringen forbliver i hjørner og små revner. Dette dramatiske og udtryksfulde udseende er essensen af designet.


Diamanter

Vi holder utroligt meget af diamanter og vi udvælger dem alle i både forskellige former for slib og farver. Diamanter er de mest fantastiske og smukke naturskabte mineraler, hvilket gør at deres kvalitet, farver og hårdhed kan variere. Diamanter har små “urenheder” (også kaldet indeslutninger) inde i diamanterne, som en naturlig ting fra naturen. Det er en naturlig ting hos hver en diamant, da det er et råmateriale fra naturen, som slibes op til disse imponerende og funklende smykkesten. Færre indeslutninger betyder, at diamanten er ekstra holdbar og sandsynligheden for at kunne knække er mindre. Muligheden for, at en diamant kan knække ved et uheldigt slag, er ikke unormalt trods dens hårdhed. Derfor anbefaler vi dig, at gå med dine diamantsmykker med stor omtanke. Nedenfor beskriver vi de forskellige farvede brillantslebet diamanter vi bruger i vores smykker og som vi synes er smukke også at kombinere.

Brillanter

Diamanter kaldet brillanter er de klassiske runde diamanter der har et brillantslib. De kommer i mange farvevariationer, størrelser og kvaliteter. I vores smykker finder du oftest hvide TW vvs, varme champagnefarvede eller dybe sorte brillanter.

Hvide diamanter

Vores hvide diamanter med brillantslib, er i den høje kvalitet kaldet TW vvs, hvilket er en af de bedste kvaliteter. Det betyder at diamanterne er meget klare, har et flot slib og har meget små indeslutninger i diamanterne. Disse hvide klassiske diamanter har en hvid og kold undertone og skinner en hel masse.

Champagnefarvede diamanter

 Champagnefarvede diamanter er diamanter med en naturlig gylden/brun farve og kan derfor have en mindre varierende nuance fra sten til sten, hvilket er enormt smukt. Disse diamanter er mere varme i undertonen end de helt hvide og står enormt smukt sammen med rødguldssmykker. Vi bruger også en lysere variant af disse champagnefarvede i nogle af vores smykker og den kaldes TTLB. TTLB står for top, top light brown og disse sten bruger vi oftest til de helt små sten som vi sætter med pavé.

Sorte diamanter

Sorte diamanter glimter ikke lige så meget, da de absorberer lyset i stedet for at reflektere det. Diamanterne er ægte, men de har ikke de egenskaber som de diamanter, der normalt fascinerer os. De sorte diamanter kommer i to slags, den naturlige sorte og så den naturlige Fancy sorte diamant. Begge stenen er 100% naturlige, men farven på førstnævnte er kommet som følge af varmebehandlinger. En varmebehandlede som oftest bruges på en mindre god kvalitets diamant og også er en normal proces på andre farvede diamanter samt ædelsten, såsom rubiner. Disse naturlige sorte diamanter er derfor billigere og mere skrøbelig end både de champagnefarvede og hvide diamanter. Vi bruger de sorte, da de stadig er en diamant med en vis holdbarhed, da de fx er hårdere end andre halv ædelsten og fordi de er så smykke og grafiske, når de sidder i et gyldent smykke. Naturlige Fancy sorte diamanter kommer i de farver de er blevet fundet i fra naturens side og er ofte det vi kalder unika diamanter, fordi de er så unikke og individuelle.

 

Perler

Vi elsker perler og at alle perler er forskellige. Vi bruger kun de bedste og flotteste og håndplukker hver en perle. Perler er ædelsten bestående af organisk, levende materiale, der som ordet ”levende” indikerer, også kan gå hen at blegne. Tager du vel vare på dine perler, vil de bevare deres naturlige, høje glans. For at de bibeholder deres naturlige glans. Vigtigst er at undgå parfume og andre kosmetiske produkter og rengøringsmidler, da disse er skadelige for perlemoren og kan gøre perlen mat. Tag perlerne af når du går i bad og svømmer. Ydermere er det tilrådeligt at rense dine perler en gang i mellem. Aftør perlerne nænsomt med en fugtig klud blot skyllet i rent, let varmt vand. Perler der er limet i enten vedhæng, ringe, øreringe eller andet skal undgå al direkte kontakt med vand.
Dertil anbefaler vi blot at de opbevares separat i en æske uden mulighed for at blive ridset og vigtigst af alt, at gå med dine perler.  Det er det perler er bedst til.
Med dette i tankerne kan dine perler leve i århundreder.

Har du yderligere spørgsmål om materialer, smykkepleje eller andet, er du altid velkommen til at besøge os i butikken, sende os en mail eller ringe til os.